top of page

HET 'BEEST' IN BEELD


De nieuwe nieuwsbrief is eruit en dat is altijd hard werken. Er wordt in de week van de nieuwsbrief veel getypt, overlegd en geregeld en dan ben je blij als je eindelijk je volgelopen hoofd kan laten leeg-waaien op het strand. In de uitgelaten sfeer aan zee was er dat moment van die selfie. Het ongetemde deel in mij kon zich even niet bedwingen en het resultaat is een soort 'beauty and the beast' foto waar ik op sta als een woeste Jack Nicholson uit de griezelfilm The Shining. Mijn maskertje viel even af en op de foto is een typische wolf in schaapskleren te zien. Het was best lekker om even lelijk, agressief en tegendraads te zijn en de selfie grondig te verpesten. Iedereen heeft het weleens gedaan en kent ook de verontwaardigde reactie van de ander..'doe niet zo kinderachtig idioot, je verpest natuurlijk nét de foto waar ik leuk op sta'. Eén moment van onoplettendheid en daar gaat ons zorgvuldig gepolijste imago hupsakee door de plee.


We hebben allemaal die 'beauty' in ons die we op alle mogelijke manieren in de schijnwerpers willen zetten. Facebook is een soort processie van mooie, gelukkige, betrokken, wijze, aan zee mediterende dierenknuffelaars. Wij doen daar net zo hard aan mee als ieder ander. Het zou eigenlijk 'Maskbook' moeten heten. Wil je mijn masker zien?...kijk naar mijn FB pagina. We proberen 'The Beast' met alle macht buiten beeld te houden en achter ons imago te verstoppen.


Ik stel me zo voor hoe onze FB pagina eruit zou zien als we de laatste weken het beest in ons hadden getoond. Niet fraai maar minstens zo interessant! Je zou een sacherijnige ruzie zien omdat de kat weer op het bed had gepoept of een diepe huilbui omdat een vriendin was overleden of een verhitte discussie over alcohol gebruik. Geen materiaal voor een 'glossy' zeg maar. We waren er minder 'glanzend' uitgekomen maar wel meer 'menselijk'.


Maak je geen zorgen, we blijven onszelf presenteren als de supermensen die we niet zijn om verdere verwarring te voorkomen. Maar voordat we weer verdergaan moet er even iets in balans gebracht worden. Zie je die lieve schone, pure, blondine naast mij op de foto? Er zijn foto's bij waarop ik heel leuk lach. Het zijn de meest geslaagde foto's uit de serie en ze zijn te bewonderen op Facebook. Ik lach omdat ze me net daarvoor tijdens de fotoshoot in mijn kruis had geschopt. Ik wil maar zeggen....We doen alles voor een perfect beeld!


PS; interesse in de nieuwsbrief? Geef je op via onze site www.intheheartofchange.com

414 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page