top of page

   ODE AAN DE              MAGIE      

Dit is een boek voor iedereen die de magie van het leven in zichzelf wil activeren. Het leest als een droom maar het gaat over het echte leven. De verhalen laten zien dat magie eigenlijk een heel aardse aangelegenheid is. We maken allemaal elke dag wonderlijke dingen mee. De vraag is, willen we ze zien?

Vormgeving: Zonna Stokkink

Ode aan de Magie
Sara Hermanides

Kus de magie wakker!
Luister hiernaast wat je kunt doen om de magie in jouw leven aan te zetten!

PODCAST

MAGISCH TEKENEN 

Tijdens de vormgeving van mijn boek verraste Sven Goedbloed mijn partner mij met prachtige illustraties die waren geinspireerd door mijn verhalen. Zijn werkwijze met ecoline en inkt zorgt voor spannende tekeningen die op magische wijze zijn ontstaan.

Als dieren de weg wijzen
Bee Free
Yvette
Video

Video

Nu bekijken

RECENSIES

Bo Baden

Beste lezer,

Tot mij kwam, onlangs, een cadeau van een in eigen beheer en met veel liefde en zorg uitgegeven Boek: "Ode Aan De Magie". Van de Amsterdamse zachtmoedige, charismatische krachtvrouw: Sara Hermanides.
Een onvervalst koesterboek, met ook hele subtiele, & -(pr)achtige illustraties van haar met- en levensgezel Sven Goedbloed.

In een heldere pakkende en ook heel soepele schrijfstijl, neemt Sara je als lezer mee in haar persoonlijke en openhartige wereld van dagelijkse Magie, in de "toevallige"ontmoetingen, de dierlijke (!) handreikingen en ‘you name it’: áls je ervoor open bent of voor opengaat, voor open wil gaan: "Magie is niet iets waar je naar op zoek gaat; het is

de symboliek die ons bezoekt als we durven kijken", schrijft ze.

En ja, wat dat betreft is dit boek ook een 'coming out'; voor Sara: "Lang heb ik me verzet tegen alles wat spiritueel en magisch is. Nu ben ik klaar om mijn liefde voor magie, spiritualiteit en symboliek te delen met de wereld". En hoe...In korte, rijke, pregnante, ervaringsverhalen, biedt Sara ons een heel boeket aan verrassende, verbluffende en vaak ook ontroerende magische belevenissen. Tot haar gekomen vanuit en vanaf de geboorte van haar eerste kind, haar sjamanistische innerlijke reizen, haar (paarden-)coachingspraktijk en bijvoorbeeld ook toen ze op een dag besloot dat ze de liefdesrelatie met haar Sven voortaan puur alleen werk gerelateerd moest terug zien te buigen. En de metro plots een noodstop maakte en ze naar buiten keek en daar op een muur in graffiti een verbluffende, glasheldere boodschap vond die haar besluit in één keer weer deed kantelen.

"Ode aan de Magie" geeft, kortom, een hele rijke en inspirerende leeservaring en tegelijk, wat mij betreft, ook een hele welkome impuls om nog meer oog te krijgen voor de Magie & het Mysterie van het leven. Zoals Sara het beschrijft: "Ik hou van de magie van het leven omdat het vertrouwen geeft dat alles altijd precies gaat zoals het moet

gaan. Je kunt hard werken om iets te doorbreken of te verwerken, maar die actieve aanpak beweegt zich vaak precies langs de essentie heen en creëert een eeuwige zoektocht. Luisteren naar de boodschappen die het leven met zich meebrengt en dus soms wachten en niets doen geeft de ruimte om dat wat je nodig hebt jou te laten vinden".

Welnu, lieve, begaafde, hartelijke, schrijfvaardige Sara: jij en jouw prachtige magische

boek hebben mij geheel weten te vinden.

Dankjewel. - Bo Baden

MAGIE IN DE MEDIA

bottom of page