top of page

 

       DANKBAARHEID

Dankbaarheid is puur positief.

Daarom is het de kern van oude rituelen

en...

bewijst de wetenschap keer op keer dat er geen beter medicijn is. 

Wij werken graag met dankbaarheid.

Een groot cadeau uit de oerbron.

   

Sven Goedbloed
WAT IS
DANKBAARHEID
VOOR ONS?
Sara Hermanides

Sven

 

De helende kracht van dankbaarheid heb ik twee keer in mijn leven ervaren bij intens verlies. Ik ben zo blij dat ik het vermogen heb om ook dankbaar te zijn in tijden van diepe ellende. Dat is de basis van mijn vertrouwen in het leven. Het oergebed in 'Voor alles dankbaar' hoorde ik voor het eerst in een ceremonie. Op dat moment viel er iets op zijn plek dat ontroerend diep in mij verankerd is. De oprechte dank voor het leven.

Sara

 

Door dankbaarheid geniet ik van de kleinste dingen en trotseer ik de grootste obstakels. Dankbaarheid heeft mij geleerd dat het elk verdriet kan verzachten en helen. Zelfs wanneer mijn moederhart gebroken was heb ik vernieuwde krachten geput uit dankbaarheid. De oerdankzegging in 'Voor alles dankbaar' gaat voor mij over de kunst om het bestaan te vieren. De liefde, de eenvoud, de humor, het wonder...alles! 

JOUW EIGEN DANKBAARHEIDS CEREMONIE

Dankbaarheidsceremonie

Voor iedereen die voor zichzelf of met vrienden of familie een eenvoudig ritueel wil doen waarin dankbaarheid centraal staat.

WETENSCHAPPELIJK BEWIJS?

De wetenschap plaatst ons vaak voor raadselen maar op het gebied van dankbaarheid spreekt zij heldere taal. Er is een overdadige hoeveelheid onderzoek naar het effect van dankbaarheid gedaan waaruit steeds weer blijkt dat dankbaarheid alleen maar significante positieve effecten heeft en geen bij-effecten. Wat blijkt uit de wetenschap als je iedere dag één A-4 volschrijft met dat waar je dankbaar voor bent?:

  • dankbare mensen zijn minder materialistisch.

  • dankbare mensen slapen beter.

  • dankbaarheid voorkomt chronische ziektes.

  • de dankbaren hebben minder stress.

  • dankbare mensen hebben leukere relaties.
     

Deze lijst is onuitputtelijk want dankbaarheid blijkt ook nog eens depressies en eetstoornissen positief te beïnvloeden en een boost te geven aan ons immuunsysteem al moet daar nog verder onderzoek naar gedaan worden. Maak je maar geen zorgen ook daar komt uiteindelijk overtuigend bewijs uit tevoorschijn. Het is namelijk al millennia-lang bekend dat eenvoudigweg dankbaar zijn dé motor is van onze vitaliteit. Met dank aan de honderden psychologen, neurowetenschappers en artsen die zich zo grondig in dit onderwerp verdiept hebben. 

DANKBAARHEID .... ZO EENVOUDIG

bottom of page