top of page

 

       ELEMENT 

             

                        BUSINESS

             

Van zakenhoofd naar hoofdzaak

Een nieuwe balans

 

Manager én sjamaan

 

Wij hebben aan ondernemers in onze omgeving die we hoog achten de vraag gesteld 'welke leider die je kent is eraan toe om de dieptes in zichzelf op te zoeken? Wie heeft zichzelf bewezen en is toe aan een vernieuwingsslag? Voor deze mensen hebben we Element Business in het leven geroepen.  

 

Een reis door de elementen in negen maanden. Ieder element vertegenwoordigt een wereld die een heel eigen wijsheid vertegenwoordigt. Als leider ben je bekend met jouw managerial kwaliteiten die je nodig hebt om situaties te beheersen en tot een goed einde te brengen. Je  kent die krachten en hebt gemerkt dat ze je helpen maar ook vastzetten. Element Business bieden wij aan om nieuwe dimensies in leiders te openen. Vermogens die meer te maken hebben met wat wij 'sjamanistische' krachten noemen. Kwaliteiten die verbonden zijn met je ziel en je natuurlijke staat van zijn. Element Business gaat over jouw natuurlijke pad en alle vermogens die daarbij horen.  

Dit is een avontuur voor beslissers die weten dat ze de diepte in moeten om verder te komen. In vier tweedaagse sessies leer jij jezelf op een nieuwe manier kennen en krijg je een ander zicht op 

de natuurlijke dynamiek tussen mensen. De methodieken die we inzetten zijn 'radicaal' wat letterlijk betekent dat ze tot de wortel gaan. Je maakt contact met je eigen innerlijke gids en opent vermogens waarvan je wist dat ze bestonden maar waar je nog geen toegang toe had. Element Business is een manier om jezelf vrij te maken als mens en als leider.

 

Wij zijn toegewijd aan jou en je ontwikkeling omdat we weten hoeveel moed er nodig is om echte vernieuwing aan te gaan. Wij begeleiden je vanuit zorgvuldigheid en eerlijkheid.  

 

OPZET VAN HET TRAJECT

Op uitnodiging: Het reisgezelschap in Element Business is divers qua temperament en achtergrond. Je zal ondernemers uit verschillende branches tegenkomen die zich allemaal in een transformatieproces bevinden en die uitdagingen van vergelijkbaar niveau tegenkomen. 

 

Element scan: In een intake van twee uur maken wij samen met jou een scan van jouw elementaire balans. Zo krijgen we een helder beeld van de intentie waarmee jij jouw reis door de elementen aangaat. De scan is een navigatiemiddel dat je kan helpen om koers te houden en je inzichten te kaderen. 

Intensive 1: De kracht van dromen en symbolisch leiderschap....Vuur 

In jouw dromen spreekt je ziel heldere taal via symbolen. het leren herkennen van de symbooltaal in je dromen helpt je om de symboliek in je dagelijkse realiteit te zien. Iedereen en alles spiegelt je en helpt je om verder te komen. In deze tweedaagse intensive maak je contact met je werkelijke passie. Je krijgt er een totaal nieuw perspectief bij. 

Intensive 2: De kracht van natuurlijke ordening en de wijsheid van dieren...Aarde

Deze twee dagen staan in het teken van de kracht van 'niet weten’. Wat gebeurt er als jij je kennis en weten loslaat en gaat koersen op een groot wetend veld? Voor een mens is dat een grote stap die om overgave vraagt. Dieren zijn er meester in en kunnen ons helpen herinneren hoe het oerprincipe van niet-weten werkt. Je gaat ervaren hoe paarden vanuit hun intuïtie heel precies kunnen ingrijpen in menselijke processen. Je leert om dit ‘wetende veld’ voor jezelf te benutten. Deze sessie wordt begeleid samen met Coby van Beets van der Hoeff van Kifungo

 

Intensive 3: De kracht van de overgave en de inspiratie van planten...Water

Er is een groot verschil tussen 'niets' doen en 'niet' doen. Deze twee dagen wordt het ego even buitenspel gezet. Ons ego wil actief zijn, het wil ‘doorbreken’, ‘bereiken’, ‘loslaten’ en nog veel meer. Wat gebeurt er als jij deze ego activiteit loslaat en je overgeeft aan de wijsheid van het geheel? Dat is zeker spannend want we hebben allemaal geleerd om controle te houden. Toch biedt een ontspannen staat van overgave precies die ruimte die jouw wijsheid nodig heeft om jou te bereiken. In deze tweedaagse ceremonie wordt sjamanistisch gereisd met planten. Je wordt zeer zorgvuldig begeleid zodat je ontspannen de lessen van je diepere zelf kan ontvangen.

 

Intensive 4:  De kracht van de tegenstander...Lucht

Wat gebeurt er als jij jouw eigen innerlijke tegenstander serieus neemt? Er wordt gewerkt met een structuur die ‘schaduwparel’ heet. Iedereen die deze duik in de eigen schaduw aandurft zal vanaf dat moment de eigen visie op leiderschap gegarandeerd veranderen. Deze tweedaagse is alles behalve ‘luchtig’. De sessie is zeer zinvol voor leiders die willen voorkomen dat hun onbewuste schaduwkant een rol blijft spelen in hun begeleiding. Je leert je eigen innerlijke ‘tegenstander’ kennen en respecteren.

 

Integratiedagen: Ether en integratie

Het mag duidelijk zijn dat Element geen doorsnee traject is voor leiders die een uitdaging zoeken. Element is geschikt voor diegenen die bereid zijn om zichzelf en hun rol diepgaand te onderzoeken. Voor mensen die dit aandurven is het een transformerende ervaring die zorgvuldig begeleid wordt. Na iedere tweedaagse element sessie is er een integratie dag. Op deze dagen wordt gericht aandacht gegeven aan het gronden van je ervaringen.

 

Coaching: De persoonlijke 'touch'

Iedere deelnemer krijgt twee coachingsgesprekken gedurende het traject. Omdat dit traject gaat over je binnenwereld én over je impact op de buitenwereld kan een coachingsgesprek helpen om deze twee werelden te verbinden. 

Locatie: Iedere sessie vindt plaats op een locatie die bij het betreffende element past..

 

…. Januari 2021            Vuur en droom           De Hoorneboeg        

….Februari 2021           Integratie sessie         De Hoorneboeg    

… Maart 2021               Aarde en dier              De Renske hoeve        

…April 2021                  Integratie sessie         Diermenseweg         

…Mei 2021                    Water en plant           De Hof van Axen        

…Juni 2021                   Integratie sessie        De Hoorneboeg    

…Juli 2021                    Lucht en schaduw     De Hoorneboeg        

…September 2021       Integratie sessie        De Hoorneboeg    

 

Locatie: De locaties zijn verspreid door Nederland  

De inschrijving sluit bij 10 deelnemers.

 

DE MANAGER EN DE SJAMAAN

Als je meer wilt weten over de context van onze visie op leiderschap dan raden we je aan de blog 'de manager en de sjamaan' te lezen...https://www.intheheartofchange.com/post/de-manager-en-de-sjamaan

ELEMENT

BUSINESS

bottom of page