top of page

VACCINATIES EN DE DUIVEL?


Gisteren hoorde ik op de radio dat één op de drie Nederlanders ruzie in de familie heeft over het vaccinatie beleid. Als dit onderzoek klopt dan betekent dit dat we te maken hebben met een pandemie van epische proporties. Dertig procent van ons volk zou dan besmet zijn met een energie die ik in mijn boek 'De Kunst van Reflectie' benoem als 'el diabolo', de letterlijke betekenis van diabolo is 'dat wat uiteenwerpt', de duivel.


Een alinea uit het boek dat begin 2022 uit zal komen


"......De duivel heeft twee polen nodig om te kunnen splitsen. Het ‘kwaad’ kan nooit zonder het ‘goed’. De overvloed kan niet zonder de schaarste en het respect heeft de minachting nodig. Onze innerlijke tegenstander verstaat het vermogen om onze aandacht op tegenstellingen te richten waardoor we afgeleid worden van een staat van eenheid..."


De duivel is in mijn definitie een splitsende kracht die binnenin ons leeft en die ons steeds weer weet af te leiden van 'eenheid' en 'vrede'. Hij leeft in de schaduw van ons bewustzijn daar waar we onszelf niet helder in beeld hebben. Vanuit dit schemergebied goochelt hij met tegenstellingen. Als we niet opletten dan dragen we onbewust bij aan een wereld waarin tegenstellingen als 'wappie' en 'wijs mens' of 'meeloper' en 'kritische burger' ons wereldbeeld bepalen. Dan spelen we mee in het eeuwenoude spel van de splitser en maakt het helemaal niet uit welke van de twee polen we koesteren.


We kunnen de huidige tijd zien als een strijdtoneel van opvattingen en overtuigingen waarin we ons gelijk moeten bevechten of als een training om verschillende wereldbeelden naast elkaar te laten leven. Als het het 'el diabolo' lukt om met zijn splitsende kracht de relaties met onze dierbaren onder spanning te zetten dan is dat reden voor een alarmfase rood.


Dan hebben we onszelf heel grondig onder de loep te nemen om te zien waar we zelf bijdragen aan de splitsing. De oefening is niet om gelijk te hebben maar om gelijk te zijn.Ik wens ons een eerlijk zelfonderzoek toe!


816 weergaven5 opmerkingen
bottom of page