top of page

TOTEM VLEERMUIS EN CORONA


Ik krijg vaak de vraag 'wat is een totem?' als ik het heb over het verbond tussen mens en dier. Die vraag is erg uitdagend omdat een ervaring van 'totem' vergelijkbaar is met een seksuele ervaring. Het is zo'n diepe verbinding dat woorden tekort schieten.


Totem is het verbond tussen mens en natuur en wij zijn dat verbond enigszins uit het oog verloren. Er valt niets te vrezen want de natuur houdt ons er wel aan. Als we teveel uit de natuurlijke ordening stappen worden we gewoon teruggeroepen. Bijvoorbeeld via een onooglijk klein virusje dat via een vleermuis is afgegeven op een Chinese markt in Wu-Han.


Totem vleermuis brengt het natuurlijke verbond tussen mens en dier weer onder de aandacht op een niet mis te verstane manier. Iedere totem-kracht heeft eigen specifieke vernieuwende kwaliteiten. De neushoorn ramt gewoon de oude paradigma's omver, de raaf speelt met verwarring en magie, de leeuw gaat ten aanval, de pad trekt zich terug in de diepste bezinning. Het Corona virus is afgeleverd door totem vleermuis en dat is van groot belang om de transformatieve kracht van de beweging waar we inzitten te begrijpen.


Vleermuis staat voor 'directe transformatie'. Ineens blijk je in een nieuwe realiteit beland te zijn. Een vernieuwing die niets te maken heeft met 'wennen' maar met 'direct accepteren'. We mogen ons realiseren dat de wereld binnen drie weken radicaal veranderd is. We moeten leren om direct om te gaan met die verandering want totem vleermuis is 'snel' en 'radicaal' en vraagt om directe besluitvorming. Zo te zien is die boodschap overgekomen. Binnen vier weken hebben regeringen besloten om de hele wereld 'stil' te zetten en krijgt de natuur een adempauze. Een ongekend magisch gegeven dat alleen deze totem in zo'n korte tijd kan bewerkstelligen. Het is nog niet klaar want de verandering die vleermuis aankondigt is altijd 'radicaal', ze gaat tot de wortel. We kunnen nog het een en ander verwachten aan directe omwentelingen de komende tijd want vleermuis is nog even met ons bezig en zal weinig aan haar sonar laten ontsnappen. Dat klinkt dreigend maar we zijn kennelijk als mensheid het verbond met deze totem aangegaan om in een nieuwe fase van bewustzijn te komen.


Het is magisch, het is direct, het is onvermijdelijk, we zitten in een vernieuwing die onherroepelijk is ingezet en dwingt tot directe actie. Het zou echt anders zijn gegaan als de luiaard dit virus had afgeleverd. Dan hadden we ....teeeeeergeeeeeend laaaaangzaaaaaaaaam aaaaaalleeees oooooondeeeersteeeeboooooveeeen geeeeekeeeeerd. Dank je vleermuis!
518 weergaven1 opmerking

١ تعليق واحد


Ik merk sowieso dat sinds het begin van 2020 de stukken die ik mag aankijken, als een malle direct geïntegreerd worden. Niet allen bij mezelf maar ook mensen om me heen. Iets met binnen en buiten geloof ik? 😂

إعجاب
bottom of page