top of page

TOTEM EZEL


Er zijn momenten dat de briljante humor van het universum direct voelbaar is. Gisteren ochtend was er zo'n moment. Ik begeleide een dag over de kracht van totem dieren.

Een dierbare vriendin die al enige tijd op zoek is naar haar totem-dier had voor het eerst aan haar droombewustzijn gevraagd 'geef me alsjeblieft in deze nacht een droom over mijn totem-dier'. Toen ik haar vroeg 'wat heb je gedroomd dan?' werd ik getrakteerd op een lach en zei ze 'ja over Mark Rutte, hij was mijn partner en ging overhemden passen en toen hij het pashokje inging kwam Thierry Baudet eruit en was toen mijn partner'. De blik die volgde sprak boekdelen...'wat moet ik hier nu mee?'.


Gelukkig weet ik dat droomtaal erg intelligent is en vaak verborgen boodschappen bevat die bijvoorbeeld via de betekenis van namen gegeven worden. Beide mannen zijn politici aan de rechterflank van het spectrum. Het gaat dus om de mannelijke kracht in de dromer (de rechter kant). Ze is van partner gewisseld. De naam Mark is afgeleid van 'Mars', de God van de oorlog en de naam 'Rutte', betekent 'roem'. De dromer is kennelijk klaar met de mannelijke actieve kracht die steeds in strijd is en waarmee de wereld veroverd wordt en roem vergaard wordt. De kracht waarmee het imago (het overhemd) goed onderhouden moet worden. Ze is klaar voor een nieuwe partner Thierry: 'heerser van de mensen', degene die krachtiger is dan de menselijke vermogens. Baudet: 'ezel'.


Voor een dier dat door onwetenden gezien wordt als 'dom' en 'onnozel' heeft het zich wel heel intelligent verstopt in deze droom. Mijn vriendin heeft de hele dag contact mogen maken met deze prachtige animale kracht. Ja ook de ezel heeft een schaduwkant net als mensen; koppigheid, misplaatste trots, onnadenkend doordouwen. We leven allemaal in zekere zin onze naam dus misschien is het handig om bij volgende verkiezingen het grote namen boek te raadplegen alvorens we onze stem geven.


Die ezel...wat een goeie grap!

361 weergaven1 opmerking

1 Comment


Tim Hoekstra
Tim Hoekstra
Dec 02, 2020

Die is wel erg mooi gezien!

Like
bottom of page