top of page

SCHEDELBASIS


Er hangt vernieuwing in de lucht. De lente is in volle gang en de vogels bouwen hun nesten om nieuw leven te vieren. Het element lucht is in volle beweging naar iets nieuws.


In het systeem van de elementen staat lucht symbool voor onze mentale wereld. De wereld van het intellect én de wijsheid, de wereld van het 'begrijpen' én het 'gewaarworden', de wereld van het 'denken' én het 'weten'. De wereld van het ongegronde denken en de wereld van het geaarde denken.


We hebben met de dieren het gegronde denken gemeen. Het instinctief weten wat de bedoeling is en wat onze plek in het geheel is. Met de mensen delen we het vermogen om via het denken een mentale vlucht te nemen weg van de aarde in allerlei denkbeeldige realiteiten. Omdat dit denken ongegrond is zijn we in staat on-aardig met de planeet en onszelf om te gaan.


In deze tijd mag het denken dat zo ver is uitgevlogen weer terug op het nest komen. Dat nest is niet het hoofd maar de onderbuik. Bij de vrouw is dat de fysieke baarmoeder en bij de man de energetische baarmoeder (te voelen als een energiepunt onder de navel). De plek van de creatie van het nieuwe.


Om het nieuwe ruimte te geven mag het oude vrijgelaten worden. In onze luchtceremonie werken we daarom sinds kort met een methode die in de wandelgangen 'skully' genoemd wordt omdat er een kristallen schedel bij betrokken is. Met de skully methode wordt de onderbuik en de energetische navelstreng geschoond van belastende opvattingen, overtuigingen en energie van voorgaande generaties. Zo maken we een schone landingsplek voor het denken, een nest om in te landen en te aarden.


Boven onze voordeur in Putten hangt de schedel van een moeflon. Ooit opgehangen als een ode aan dit oer-schaap. Vandaag zagen we ineens dat mevrouw merel bovenop deze schapenschedel haar nest gebouwd heeft. Het is écht lente. De schedel biedt de basis voor het uitvliegen van het nieuwe.


Een mooie lente toegewenst,


Sven en Sara


De volgende skully-dag wordt georganiseerd op 26 Juni je kan je opgeven via www.intheheartofchange.com bij 'aanbod'174 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page