top of page

NACHTMERRIE PRACHTMERRIE


Wat je van nachtmerries kan leren in de Corona crisis


De een wordt door een monster met een gruwelijk hoofd achtervolgd. De ander slaapt jaren met het raam gesloten bang voor een gigantische raaf. Een derde probeert te ontsnappen aan een angstaanjagend gouden ei dat haar opjaagt. Er zijn zelfs mensen die dromen dat hun hele wereld geregeerd wordt door een onzichtbaar virus waardoor ze bang voor besmetting alle contact moeten vermijden. Nachtmerries komen in vele vormen en zijn precies op maat gemaakt om mensen 'wakker' te maken. Wakker betekent 'bewust van wat er werkelijk speelt voorbij drama en illusie'. Iedereen kent het moment dat je met een schok wakker schrikt en je realiseert 'gelukkig dit was maar een droom'. Door wakker te schrikken zie je dat je in een illusie gevangen zat.


Iets in ons verbindt zich met de illusie, het verhaal, het drama en kan daar zo in zwelgen dat het een 'realiteit' wordt. Dat 'iets' wordt ook wel 'ego' genoemd. Als het ego vrij spel zou hebben dan zouden we blijven geloven in onze illusies en drama's en nooit wakker worden. Gelukkig is er ook 'iets' in ons dat zich bezig houdt met wakker zijn en dat met grote toewijding ons ego de stuipen op het lijf jaagt zodat het wakker moet schrikken. Dat 'iets' wordt ook wel ziel genoemd.


In dromen kan je het spel van ego en ziel in jezelf monitoren. Daarmee kan je het bewustzijn van jezelf verdiepen. Je kan de principes die gebruikt worden voor het reflecteren op een droom één op één toepassen op de dagrealiteit. Op dit moment is dat voor ons allemaal de Corona crisis.


Je bent alles zelf!

Regel één in onze methode van droomreflectie is de allermoeilijkste regel om consequent toe te passen maar helpt heel erg om een ander perspectief op Corona te krijgen. Die regel luidt 'je bent alles zelf'. Je bent alle krampen van het ego die de nachtmerrie probeert te ontwijken en je bent de kracht van de ziel die genadeloos doorgaat totdat je wakker bent.


Ik ben dus zelf het monster dat mij achtervolgd met mijn groteske hoofd vol 'mind'. Ik ben zelf de raaf die symbool staat voor mijn eigen natuurlijke magie en verborgen (occulte) vermogens en mijn angst voor die kracht. Ik ben ook zelf het gouden ei dat staat voor de macht en seksuele aantrekkingskracht van het vrouwelijke in mij en... ik ben dus ook zelf het virus, de onzichtbare kracht in mij die mijn hele geconditioneerde wereld stil legt en die de buitenwereld op minimaal anderhalve meter afstand brengt zodat ik de kans krijg om naar binnen te gaan om de vruchten van deze 'nachtmerrie' te plukken.


Over het plukken van die vruchten gaat het wat ons betreft deze week. Laten we vooral optimaal leren van een situatie die ogenschijnlijk dramatisch is. Wij nemen jullie via podcasts en blogs graag mee in de fundamenten van droomreflectie via jullie eigen dromen en ook via de reflecties die we krijgen in deze vreemde tijd die zomaar een droom zou kunnen zijn.


PS. Wij zoeken deze week drie mensen die het aandurven om hun droom te delen via dit platform. Je stuurt naar hallo@intheheartofchange.com een droom op, wij duiden deze en nemen de sessie met jou via Skype op om te delen. Realiseer je dat iedereen van jouw dromen kan leren. Wij benaderen jouw droom als die van ons want....je bent alles zelf! Dank voor je moed.193 weergaven0 opmerkingen
bottom of page