top of page

INSIDE BLACK
Wat is zwart? Die vraag staat centraal in de expositie 'Inside Black' in kunstgalerie Arti in Amsterdam. Ik weet niet wat zwart precies is maar ik tast de laatste tijd wel in het duister over de magie van het leven. Natuurlijk, het kan gebeuren dat je gevraagd wordt om een hoofdstuk in een kunstboek te schrijven over 'schaduw' als je gespecialiseerd bent in schaduwwerk. Het is ook mogelijk dat je besluit om een openhartig stuk te schrijven over de schaduw van moederschap. Dat is een onderdeel van onze visie; durf licht te laten schijnen op dat deel van de mens dat je niet wil zijn. Ik wil ook nog wel geloven dat je ter illustratie in het boek twee 'kiekjes' die je met je I-phone gemaakt hebt toevoegt. Maar dat je op basis van dit beeldmateriaal door je eigen moeder ontdekt wordt als kunstfotograaf en nu mag exposeren in galerie Arti in Amsterdam? Dat is wat Sara de laatste tijd is overkomen en...dat gaat wel wat ver beste universum.


Mijn kaak die van verbazing uit het lood was gevallen zit ondertussen weer op zijn plek. Het zag me even zwart voor ogen en ik vermoed dat dit mijn bijdrage aan de expositie was. Kennelijk voltrekt zich soms iets recht voor je neus en kijk je erover heen. Het was me allang opgevallen dat Sara heel uitzonderlijke beelden maakt maar het leven moest me nog even bewust maken van de werkelijke waarde ervan. Misschien is dat 'zwart'; de ruimte van on-bewustzijn waarin de magie haar werk doet en het wonder zichtbaar maakt.


Het zijn heel krachtige foto's die vanaf 5 September in galerie Arti in Amsterdam te zien zijn en ook op de site www.sarahermanides.com. Ze noemt het 'the art of the click', het vermogen om het mysterie te zien in het alledaagse...zoiets als...


'Get real life's a miracle!'


Galerie Arti: Inside Black, 5-27 September, Rokin 112 (Hoek Spui)

Boek inside black: te verkrijgen via www.abc.nl en de museumwinkel van het Stedelijk Museum of de American Bookshop

Site Sara: www.sarahermanides.com

270 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page