top of page

DE SJAMAAN EN DE MANAGER & DE BOEKENWEEK


Mijn nieuwe boek is een feit en nu komt het echte werk.


De sjamaan en de manager gaat over het uitbalanceren van twee krachten die in mij leven. Met de ene kracht pak ik het leven beet en probeer ik het naar mijn hand te zetten, dat is de manager in mij. Met de andere kracht laat ik het leven los in vol vertrouwen dat het een eigen wijsheid heeft die alles hoe dan ook uit de hand zal laten lopen. Dat is de sjamaan in mij. Beide vermogens heb ik heel hard nodig om een bijzonder leven te leiden.


De manager is de overlever in mij. Dat is de stem die zich nu wil bezighouden met het marketingplan, de strategie op social media, mijn Linked In netwerk en alle andere activiteiten die nodig lijken om het boek goed te positioneren. Voor de manager is het nooit genoeg, ik kan altijd meer doen en nog actiever de markt bestormen. Het is een goed bedoelende hectische energie die in de diepte gebaseerd is op wantrouwen en angst. Een soort van aanjager die nooit echt tevreden zal zijn. Al verkoop ik de eerste week duizend boeken dan nog zal de manager mij het gevoel geven dat ik meer van het momentum moet profiteren om de sales verder te laten groeien. Mijn innerlijke manager is actief, voelt zich belangrijk voor het verloop van de zaken en is zelden tevreden of dankbaar.


Wat een contrast met de sjamaan in mij. Degene die zich bezig houdt met ‘leven’ en die een diepe dankbaarheid heeft voor alles en iedereen die het boek mogelijk heeft gemaakt. De sjamaan is in staat om de magie te zien in het tot stand komen van dit boek. Zes weken geleden lag er een manuscript en nu ligt er een prachtig boek met elf QR codes die verwijzen naar nog meer content. Daarvoor hebben een aantal heel bijzondere professionals de handen ineen geslagen om een topproduct af te leveren. Dat is magisch en het is een inspiratiebron voor verdere overvloed.

Met alle respect voor de manager in mij heb ik besloten om de sjamaan verantwoordelijk te maken voor de plek van dit boek in de wereld. Er komen dus geen slimme en repeterende marketinguitingen tenzij ze ‘waar’ zijn en ik er zin in heb. Goed doordachte strategische analyses worden alleen ingezet als mijn instinct ermee akkoord is. Als er tegenslagen of teleurstellingen te verwerken zijn dan zal ik ze met een ‘ja’ begroeten. De zogenaamde marketing van het boek wordt in handen van het geheel gelegd en ik beloof dat ik inactief zal zijn totdat het ‘veld’ mij aanzet tot activiteit. Dit boek vraagt van mij om de daad bij het woord te voegen en ik heb daar heel veel vertrouwen in. Dit boek gaat precies diegenen bereiken die bereikt mogen worden.


Dus ik besluit te rusten, te vertrouwen, te ontspannen en te wachten en ineens verschijnt Sara Hermanides met de boodschap ‘jouw boek komt uit in de Boekenweek en het thema ‘ik ben alles’ is het kernthema van de week en dat is toevallig ook een van de kernboodschappen van je boek’. Dat is toch pure magie? De hele Boekenweek lijkt dit jaar ineens georganiseerd rondom mijn boek. Wat een onverwachte eer. Nu krijgt de creatieve mannelijke kracht ineens zin om mee te doen. Iedereen die het thema ‘ik ben alles’ van de Boekenweek op een essentieel niveau wil doorgronden wil ik erop attenderen dat mijn nieuwe boek op www.desjamaanendemanager.nl te verkrijgen is en tijdens de Boekenweek zonder verzendkosten wordt verstuurd. Een krachtig en prachtig cadeau voor leiders en anderen die zaken in de hand willen houden die af en toe uit de hand lopen.

Nu wacht ik natuurlijk nog op een uitnodiging voor het Boekenbal. Ik ben benieuwd. Met dank aan: Ester van der Bijl, vormgevingsfee Sophie de Feijter, project-perfect patroonheilige Sara Hermanides, magische muze en reflectiereus Wiendelt Hooijer, videofenomeen Lars Sörensen, podcastkoning

236 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page