top of page

ELEMENTAIRE HEELKUNSTBen je in 'flow'? Sta je in vuur en vlam? Ben je goed geaard? Als dat niet het geval is neem het dan een beetje 'luchtig' op. Het klinkt misschien als etherisch gezwam maar de elementen 'water', 'vuur', 'aarde', 'lucht' en 'ether' zijn ongemerkt deel van ons leven en onze taal. Ze zijn onderdeel van een oersysteem dat van generatie op generatie is doorgegeven en dat ook in 2020 nog zeer relevant is.


De vijf elementen staan voor de vijf 'lichamen' van de mens. Bij een gezond mens en een gezonde mensheid zijn deze elementen in balans. Vanuit balans hebben we een vitaal fysiek lijf dat frisse lucht ademt en helder water drinkt en dat zich voedt met schone energie. Als alle elementen in balans zijn dan hebben we 'zin' in het leven. Dan is ons etherische spirituele lichaam verbonden met ons aardse bestaan. Dan is er een balans tussen lichaam en ziel.


Als deze balans verstoord is dan ontstaat ziekte als een impuls voor het lichaam om de balans te herstellen. Ook de huidige pandemie kan vanuit de oer-elementen geduid worden. We kunnen aan de hand van de symptomen van de ziekte zien welke elementen uit balans zijn. Bij Covid treedt de disbalans op in de elementen lucht en aarde. Onze ademhaling wordt verstoord, er ontstaat teveel 'vuur' waardoor onze longen ontsteken.


De ziekteverschijnselen lijken in het klein te reflecteren wat er op grote schaal gebeurt op onze planeet. De longen van de aarde staan in brand en een deel van de mensheid lijdt mee op de intensive care. De 'ziekte' is het antwoord op de disbalans tussen lucht en aarde. Het element lucht staat symbool voor ons mentale lichaam. Kennelijk benaderen we ons lichaam en onze planeet teveel vanuit een rationeel analytisch kader. We lijken onze moeder planeet en ons fysieke lijf teveel te objectiveren waardoor we onszelf opbranden.


Als deze elementaire diagnose klopt dan is het antwoord niet te vinden in de de drie elementen die in disbalans zijn maar in het vierde element 'water'. Dit element staat symbool voor ons gevoelslichaam. Dan wordt het hoog tijd dat we onze gevoeligheid voor onze planeet en ons fysieke lichaam verhogen. Dan mogen we hopen dat de tijd van bezinning die we gehad hebben geleid heeft tot een diepere sensitiviteit bij een groot deel van de mensheid. Dan kunnen we de balans herstellen door veel dieper stil te staan bij de gevoelsverbinding met onszelf, elkaar en alle andere wezens op onze planeet.


Diegenen die deze verbinding in zichzelf willen activeren verwijzen wij graag naar ons boek 'voor alles dankbaar'. Dit boek is gebaseerd op een dankzegging waarmee onze voorouders de natuurlijke eenheid tussen alle wezens eerden. Het is dat eenheidsgevoel dat juist nu mag gaan stromen.


303 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page