top of page

 

       DANKBAARHEID

Dankbaarheid is puur positief.

Daarom is het de kern van oude rituelen

en...

bewijst de wetenschap keer op keer dat er geen beter medicijn is. 

Wij werken graag met dankbaarheid.

Een groot cadeau uit de oerbron.

   

SARA_SVEN_HB_1078_fin.jpeg
WAT IS DANKBAARHEID VOOR ONS?

Sven

 

De helende kracht van dankbaarheid heb ik twee keer in mijn leven ervaren bij intens verlies. Ik ben zo blij dat ik het vermogen heb om ook dankbaar te zijn in tijden van diepe ellende. Dat is de basis van mijn vertrouwen in het leven. Het oergebed in 'Voor alles dankbaar' hoorde ik voor het eerst in een ceremonie. Op dat moment viel er iets op zijn plek dat ontroerend diep in mij verankerd is. De oprechte dank voor het leven.

EEN POORT NAAR 'OER'

Een dankzegging uit oertijden die nog steeds actueel is. Een cadeau van grote waarde voor iedereen.

548992-L-sub01-hc-ENG-ITHoC.png
IMG_9177.jpg

Sara

 

Door dankbaarheid geniet ik van de kleinste dingen en trotseer ik de grootste obstakels. Dankbaarheid heeft mij geleerd dat het elk verdriet kan verzachten en helen. Zelfs wanneer mijn moederhart gebroken was heb ik vernieuwde krachten geput uit dankbaarheid. De oerdankzegging in 'Voor alles dankbaar' gaat voor mij over de kunst om het bestaan te vieren. De liefde, de eenvoud, de humor, het wonder...alles! 

 

JOUW EIGEN DANKBAARHEIDS 
              CEREMONIE

Voor iedereen die voor zichzelf of met vrienden of familie een eenvoudig ritueel wil doen waarin dankbaarheid centraal staat.

SARA_SVEN_HB_0898_fin.jpeg

GEBED

ZONDER

END

 DOE MEE AAN EEN DANKBARE WERELD

In oude rituelen bestaat er een 'vuurceremonie' waarin dankbaarheid centraal staat. Het hart van deze ceremonie is een vuur dat gevoed wordt met dankbaarheid. De helende kracht van dankbaarheid wordt toegevoegd aan de transformerende kracht van vuur waardoor de intensiviteit van beide krachten toeneemt. Wij hebbend deze ceremonie gedigitaliseerd in een GEBED ZONDER END....voeg jouw eigen dankbaarheid toe! 

WETENSCHAPPELIJK BEWIJS?
5318125313_a94e6bf5c8_b.jpg

De wetenschap plaatst ons vaak voor raadselen maar op het gebied van dankbaarheid spreekt zij heldere taal. Er is een overdadige hoeveelheid onderzoek naar het effect van dankbaarheid gedaan waaruit steeds weer blijkt dat dankbaarheid alleen maar significante positieve effecten heeft en geen bij-effecten. Wat blijkt uit de wetenschap als je iedere dag één A-4 volschrijft met dat waar je dankbaar voor bent?:

  • dankbare mensen zijn minder materialistisch.

  • dankbare mensen slapen beter.

  • dankbaarheid voorkomt chronische ziektes.

  • de dankbaren hebben minder stress.

  • dankbare mensen hebben leukere relaties.

Deze lijst is onuitputtelijk want dankbaarheid blijkt ook nog eens depressies en eetstoornissen positief te beïnvloeden en een boost te geven aan ons immuunsysteem al moet daar nog verder onderzoek naar gedaan worden. Maak je maar geen zorgen ook daar komt uiteindelijk overtuigend bewijs uit tevoorschijn. Het is namelijk al millennia-lang bekend dat eenvoudigweg dankbaar zijn dé motor is van onze vitaliteit. Met dank aan de honderden psychologen, neurowetenschappers en artsen die zich zo grondig in dit onderwerp verdiept hebben. 

DANKBAARHEIDSDAGBOEK
IMG_0955.jpg

Hoe werkt dankbaarheid praktisch? Schrijf dagelijks op waar je dankbaar voor bent en je blijkt meerdere maanden positieve effecten te ervaren. Daarom bieden wij je een gestructureerde manier om jouw dankbaarheid persoonlijk vast te leggen. Het VOOR ALLES DANKBAAR DAGBOEK bevat 6 elementaire (vuur, aarde, water, lucht en ether) ceremonies, inspirerende beelden en verdiepende teksten.

vuur, aarde, water, lucht en ether.

DANKBAARHEID .... ZO EENVOUDIG
bottom of page