WAT IS EEN CEREMONIE?


Veel van het werk van 'In the Heart of Change' vindt plaats in wat wij een 'ceremonie' noemen. Deze blog is geschreven voor diegenen die van plan zijn om een ceremonie bij te wonen en die willen weten wat wij bedoelen met ceremonie. Waarom noemen we het niet gewoon training of workshop? Willen we interessant doen? Is het iets uit een andere cultuur dat we hebben geadopteerd? Doet het er eigenlijk wel toe hoe het heet?


Allemaal relevante vragen die gaan over de essentie van ons werk. Voor ons is een ceremonie een ontmoetingsruimte voor de belangrijkste relatie die jij hebt. De relatie met het leven. De kracht van ceremonie is al sinds de oudheid bekend, in alle culturen worden ceremonies gebruikt om het wonder waarin we ons bevinden te vieren en verdiepen.


De inzet van onze ceremonies is dat jij jezelf ontmoet en alle verborgen vermogens en inzichten vrij maakt. Dat jij je weer herinnert wie je werkelijk bent. De enige die werkelijk weet wie jij bent ben je zelf. In een workshop en training kan je te rade gaan bij anderen die het voor je weten. In een ceremonie staat jouw eigen wijsheid en zelfkennis centraal.


Het woord ceremonie klinkt inderdaad interessant en het heeft zelfs iets plechtigs. Die serieuze sfeer die het woord heeft vinden wij passend omdat mensen in ceremonie bereid zijn om in het 'ongewone' te stappen. Zij ontmoeten