Daar sta je dan...de wind beukt in je gezicht. Je hoort het sonore ronken van de vliegtuigmotoren. Je kijkt naar beneden en ziet de diepte. Dan is na een intense opleiding nu eindelijk het moment gekomen. Kramp in je maag. Je gaat de sprong wagen. Je gaat het doen. Je bent echt van plan het te doen. Je vindt echt van jezelf dat je het nu echt moet doen. Je neemt een ferme stap terug en............je besluit nog een opleiding te volgen tot je echt zeker van je zaak bent. 

Dit voorbeeld lijkt overdreven maar is typerend voor de wereld van training, opleiding en bewuste groei. Voor de meeste mensen is opleiding en ontwikkeling een vlucht weg van verantwoordelijkheid. We willen dolgraag bewust WORDEN maar lopen weg voor bewust ZIJN. Dat is namelijk die stap vooruit die je echt in beweging brengt. De stap die bijna iedereen probeert te vermijden.   

Trainers, opleiders, goeroe's en consultants zijn gericht op bewust wording. Er is een industrie gebouwd op dat wat je nog niet bent maar wel kan worden. Mooie beloftes maar ook de perfecte afleiding van de stap die je nu te zetten hebt. Laat je niet afleiden door opleiden!   

 

Comment