maan in kleur.jpg
maan in kleur.jpg

MAAN


SCROLL DOWN

MAAN


MAAN

 

De betekenis van de maan in de meeste culturen wordt gelinkt aan het meest vrouwelijke principe. Niet alleen is er een bewezen verband met de natuurlijke cyclus van de vrouw en de maan, maar ook is de maan door de eeuwen heen verbonden aan de mysterieuze kwaliteiten en krachten van de vrouw.

Maan is een leiderschapsreis voor vrouwen in het bedrijfsleven die weten dat ze de hedendaagse business iets hoogwaardigs te bieden hebben. In dit traject ga je de lichte en donkere kant van de maan in jezelf onderzoeken om zo je ware potentieel vrij te maken om het bedrijfsleven en jezelf te verassen.

Het menselijk bewustzijn groeit exponentieel in deze tijd en dat is voelbaar in het bedrijfsleven. Het is onze missie om het makkelijk te maken voor leiders om te profiteren van de inzichten uit andere werelden dan het bedrijfsleven. Leiderschap van een andere orde klopt aan de deur en daarom zijn vrouwen aan zet om hun repertoire te verrijken. Maan is voor vrouwen met levenservaring en een gezonde dosis nieuwsgierigheid.

Langs de lijn van de oerprincipes van het kompas van de elementen begeleiden wij vrouwen die next-level aan de slag willen met hun eigen ontwikkeling. In een stevig ontwikkel traject ontdek je jouw;

vuur passie,

aarde vertrouwen

water beweging

lucht visie

 

TRAJECT

Maan is een bijzondere reis voor vrouwelijke professionals die hun (bege)leidende rol  diepgang willen geven. Als vrouw, consultant, arts, coach, manager of trainer ben je bekwaam in het (bege)leiden van anderen vanuit je expertise. Je beschikt over kennis en vaardigheid die van waarde is voor anderen. Als vrouw heb je iets anders toe te voegen aan je omgeving en aan het bedrijfsleven. In het bedrijfsleven heerst een vooral masculiene sfeer waar vrouwen de afgelopen decennia zichzelf hebben bewezen als volwaardig in mannelijke beroepen. Het is heel knap en slim hoe de vrouw deze masculiene kwaliteiten eigen heeft gemaakt en in de huidige business een volwaardige plek heeft weten te bemachtigen. In dit traject maak je kennis met je eigen natuurlijke krachtbron en hoe je die in kan zetten binnen deze masculiene wereld om vanuit grote vanzelfsprekendheid veel meer impact te hebben.

Als je voelt dat je toe bent aan een omslagpunt in jouw vrouwelijk potentieel, dan verwelkomen we jou graag in Maan. Je werk vraagt om verdieping op een niveau dat niet te maken heeft met kennis of vaardigheid. Je voelt behoefte om een andere dimensie toe te voegen aan je professionele rol. Voor deze vrouwelijke professionals biedt In the Heart of Change het traject Maan aan. Dit traject is een intensieve reis die een completere professional van je maakt. In vier sessies en vier intervisie dagen wordt je in al je elementen gebracht. Maan vraagt een zekere moed omdat het werelden opent waarin totaal nieuwe perspectieven in jezelf en je vrouwelijke krachten en drijfveren worden bezocht.

Sessie 1 Vuur Kind

De kracht van ‘eenheid’. Wat gebeurt er als je de professionele afstand die hoort bij de ‘buitenstaander’ loslaat? Wat levert het jou en de ander op als je gaat zien dat iedere client, klant medewerker iets in jezelf vertegenwoordigt? In een vuur sessie van een dag en een avond met overnachting  wordt aan de hand van dromen geïllustreerd hoe dit spiegelprincipe werkt. Je leert vanuit een nieuw perspectief kijken naar je rol als professional en als vrouw in de business. 

Sessie 2 Moeder Aarde

’De kracht van niet weten’ De kracht van Moeder Aarde! Wat gebeurt er als jij je kennis en weten loslaat en gaat koersen op een groot wetend veld? Voor een vrouw, maar ook voor de mens, is dat een grote stap die om overgave vraagt. Dieren zijn er meester in en kunnen ons helpen herinneren hoe het oerprincipe van niet-weten werkt. Je gaat ervaren hoe paarden vanuit hun intuïtie heel precies kunnen ingrijpen in menselijke processen. Je leert om dit ‘wetende veld’ in jouw werk te benutten. Deze sessie wordt mede begeleidt door Coby van Beets van der Hoeff van Kifungo.

Sessie 3 Water Parel

‘Ik voel het aan mijn Water. Veel vrouwelijke professionals zijn geneigd om veel voor hun omgeving te ‘doen’. Wat gebeurt er als jij je activiteit loslaat en ervan uitgaat dat je in essentie niet nodig bent, ‘de kracht van niet-doen’? Voor veel vrouwen is dat een onaanvaardbare positie die direct verzet oproept. Toch is het juist vanuit deze plek dat je de werkelijke waarde van jouw inbreng gaat zien. Op deze dag werken wij met visualisaties en een geleide reis. Je herinnert je de kracht van overgave en maakt kennis met jouw diepste kern.

Sessie 4 Lucht Godin

Tijdens de lucht sessie maken we kennis met de krijger in ons. Doormiddel van focus en aandacht voel je hoe de kracht van het vrouwelijke beweegt. Je gaat het verschil ervaren tussen je kracht inzetten en vanuit je kracht werken. Samen met Evodie Koolstra werken we met de oeroude zwaardvechttechniek, Jung Shin om vanuit de kern van het lichaam te voelen wat in je kracht staan betekent. Wij werken vanuit ‘Yin Yang’, wat de essentie weergeeft van de harmonieuze levensenergie. Ze symboliseren ook de linker (vrouwelijke) en rechter (mannelijke) helft van ons lichaam. Hoewel ze tegengesteld zijn aan elkaar werken ze toch samen, wat wil zeggen dat tegengestelde krachten tevens elkaars aanvulling zijn. Hierin kun je voelen hoe de masculiene kracht en het vrouwelijke elkaar nodig hebben in jou om tot een werkelijke balans te komen, om in je element te zijn.

Integratiedagen: Ether en integratie

Maan is geschikt voor professionele vrouwen die bereid zijn om zichzelf en hun rol diepgaand te onderzoeken. Voor diegenen die dit aandurven is het een transformerende ervaring die zorgvuldig begeleid wordt door Sara Hermanides en Jayma Loos. Na iedere element dag staat een integratie dag gepland. Op deze dagen wordt gericht aandacht gegeven aan het integreren van je ervaringen. Maan wordt op verschillende locaties in Nederland gehouden.